TGV banner

TGV banner

maandag 8 juni 2015

We fietsen langs gletsjers !

Gisteravond kregen we van de zusters eerst een ruime gemengde groenteschotel als voorgerecht,nadien was er de keuze. We kozen voor de 'pescado' Dit was een grote portie zeebrasem met verse paprika's. Daarbij een fles huiswijn van de zusters ! Ook voor het nagerecht was er keuze tussen verschillende zoetigheden. We werden zeer vriendelijk bediend door een Indische zuster die blijkbaar al 21 jaar daar actief was.
We sliepen als roosjes in de zachte bedden ! 
Fit konden we vanmorgen dan op weg naar Burgos. Geen rustdag vandaag ! Er  staat 88 km. geprogrammeerd.
Al snel worden we begroet door ooievaars. De ganse dag door  zullen we ze tegenkomen. Ze zijn vaak gehuisvest op de kerktorens, fabrieksschouwen of op de speciaal voor hen geplaatste paalwoningen.

We geraakten niet snel vooruit,niet dat de wegen zo lastig waren, neen,we zijn al gewend aan het Spaans plat  (op en neer), maar de omgeving,de uitzichten zijn steeds opnieuw zo imponerend dat we regelmatig moeten stoppen om alles te kunnen 'opnemen'. Zowel in ons geheugen als op de  geheugenkaartjes van onze fototoestellen.


Maar weer is dit alles te beperkend. We kunnen de schoonheid ervan onmogelijk weergeven. Maar we proberen met enkele beelden.
Het is alsof we langs groene gletsjers rijden. In de brede valleiën benutten de boeren elke ruimte om hun gewassen te telen. 
We hadden ogen te kort om alles te kunnen zien ....
Al de graanvelden doen Flip terugdenken aan de lessen taalzuivering  (Antwaaarpse A) om de bekende uitspraak : 'het Spaanse graan heeft de orkaan doorstaan' nog eens te herhalen !

We kunnen niet blijven stilstaan bij al deze schoonheid,we moeten verder. We vinden weer een leuk plekje voor onze pik-nik. Aan een locale bar wordt er zelfs voor ons een tafeltje buiten gezet om comfortabel te kunnen eten.
 Onderweg blijven we verrast door het 'aanbod' van gewassen dat we tegenkomen. Er worden tomaten,paprika's en erwten gekweekt : grote velden in open lucht, maar ook velden papavers zien we.
We halen ons einddoel in Burgos.  Als we geïnstalleerd zijn op de camping zien we de 4 Nederlanders (3 broers en zus) Kees, Jan, Gerrit en Marijke weer die we sinds Tours niet meer gezien hadden. Zij hadden ook een voorspoedige tocht gehad, met ook enkele te overbruggen fietsproblemen (gebroken remkabel en tandwiel dat los was gekomen). Het was een "leuk" weerzien.


Spreuk van de dag: Geluk is niet het doel om te bereiken,eerder een manier van reizen. (Margaret Sheldon)


5 opmerkingen:

  1. En van al die gewassen nemen jullie zaad mee? :) Dan zorgen moeten jullie volgend jaar niet zo lang fietsen om dat allemaal te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tablet, niet nagelezen en laat :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. om zaad mee te nemen zullen later we nog eens moeten terug komen.... kan nu nog niet geoogst worden!

    BeantwoordenVerwijderen