TGV banner

TGV banner

dinsdag 16 juni 2015

Aankomst bergop, in Arzua.

Korte samenvatting van vandaag : een 'ardennenrit' met heel wat Vlaamse contacten.
We komen vandaag 82 km. korter bij Santiago DC !
Op deze manier hopen we morgen kort na de middag er aan te kunnen komen !!

De zon is er weer terug en nu genieten wij er ook (weer) van. In onze ijver hadden we blijkbaar te veel zon en warmte doorgestuurd aan Vlaanderen. Maar andere Spaanse regio's hebben het blijkbaar nog veel zwaarder te verduren gekregen de voorbije dagen : onweders,hagel en overstromingen !

Wij fietsen de ganse dag weer op en af. Ondanks dat er geen echte bergen meer geprogrammeerd staan, zijn er wel 'hellingen' die 200 tot 400 meter stijgen. Dat geeft dan natuurlijk ook weer mooie afdalingen, maar die zijn steeds snel voorbij.

In de regio zien we regelmatig grote stallingen voor de kweek van varkens en kippen. De 'jamon' moet toch ergens vandaan komen.
Ook komen we speciale bouwwerken tegen : 'horreos' typisch voor Galicië.Deze werden al van in de 17-de eeuw gebouwd voor het drogen van maïs en andere granen.
Galicië is gekend om zijn groen uitzicht. Dit kunnen we beamen. Naast de natuur is er heel wat landbouw,maar op kleine schaal. U ziet een boer die een tiental koeien naar de wei brengt. Op de achtergrond kijkt een Ierse vrouw toe die met haar kindje achterop de fiets, op weg is op de Camino !
Ook zien we de eucalyptusbomen verschijnen, deze worden veelvuldig aangeplant. Deze geven aangename geuren om door te rijden.
Van bij de start kwamen we al een koppel tegen uit Bilzen. Verder onderweg ontmoeten we nog mensen uit het Waasland,die we de voorbije dagen ook al wel eens gezien hadden. Dus naast Nederlanders,zijn er heel wat Belgen onderweg.
Even samen uitblazen. Er rest nog 100 km. tot Santiago.

Ook nu weer zien wij vele wandelaars,vaak lopen onze wegen parallel. We zien pelgrims nog fris doorstappen, anderen doen het bijna strompelend.
Sommigen lopen alleen, anderen hebben elkaar gevonden onderweg en stappen in groepjes.
Dat de tocht ook al wel eens slecht kan aflopen zien we aan het oude kerkhof voor pelgrims.

In de verte zien we onze aankomstplaats voor vandaag liggen,eerst nog mooi bergaf, maar de stad ligt uiteindelijk op een flinke heuvelrug. We hopen dan ook morgen in de start een afdaling te hebben. 


Spreuk van de dag: het venijn zit hem in de staart.

 


1 opmerking: